imageresizerНаприкінці тижня до Львівської обласної інфекційної лікарні з високою температурою, сильним кашлем, задишкою потрапила 36-річна львів’янка. Після відповідних обстежень лікарі поставили діагноз: грип. Це перший випадок лабораторно підтвердженого вірусу грипу цього року на Львівщині. Про це повідомила головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко, пише ZAXID.NET. Який саме вірус грипу вклав пацієнтку на лікарняне ліжко, наразі невідомо.

За прогнозами вірусологів, цього епідемічного сезону в Україні циркулюватиме три штами вірусів грипу – «Гонконг», «Брісбен» та «Мічиган». Останній – найнебезпечніший, бо перші два в Україні вже були і у людей виробився імунітет. А ось вірус грипу «Мічиган» до нас завітав вперше і прогнозують, що саме він може спричинити епідемію. За масштабами вона може бути й не надто великою, але важкою, бо може викликати серйозні ускладнення, передусім, пневмонію.

Найкращий засіб захисту від грипу, як твердять медики, - вакцинація. Щеплення, як каже Наталія Тімко, можна робити впродовж всього сезону грипу. Імунітет після введення вакцини формується через 14 днів. Вакцинація значно змешує ризик захворіти на грип, а також запобігає виникненню різноманітних ускладнень і смерті.

До слова, за інформацією ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України», за минулий тиждень, з 27 листопада до 3 грудня, в області захворіли на грип та  гострі респіраторні  інфекції 10 828 особа, що на 677 випадків більше, ніж за попередній тиждень. Інтенсивний показник захворюваності становить 428,7 при епідемічному порозі 820,98. Питома вага захворілих дітей до 17 років становить 61,7% (захворіло дітей до 17років – 6 686 осіб).