1153597Під час новорічних та різдвяних свят на мешканців та гостей Львова чекатиме цікава та насичена подіями програма. Цьогоріч новорічно-різдвяні заходи у місті розпочалися із світла Вифлеємського вогню – вчора в Архикатедральному Соборі Святого Юра під час святкового Богослужіння зі святилища Собору винесли Вогонь, привезений напередодні з Вифлеєму.

Новорічно-різдвяна програма у місті Лева продовжиться із відкриття відомих Львівських ярмарків на проспекті Свободи та на площі Ринок з 9 грудня. «Дев’ятий ярмарок у місті Львові розпочне свою роботу 9 грудня та триватиме до 15 січня. Є ряд традиційних заходів, які відбуваються вже з року в рік в меж ярмарку. Це Міжнародний різдвяний фестиваль, 7-8 січня, Конкурс льодових скульптур, а також цікаві майстер-класи, які проводяться для дітей», - інформують у прес-службі ЛМР.

Новинкою цьогорічного ярмарку стане те, що з 10 грудня розпочне роботу хатинка Святого Миколая. Усі бажаючі можуть привезти своїх дітей на площу перед Львівською оперою на зустріч із Миколаєм. Кожна дитина, яка завітає у цю хатинку, отримає солодкий подарунок та фото на пам’ять.

Окрім цього, в межах ярмарку вперше буде проведено конкурс на оформлення свого будиночку.

Літургії у виконанні капели «Дударик» лунатимуть 19 грудня, на свято св. Миколая у церкві св. Миколая, а також у 31 грудня у храмі Святого Лазаря.

Традиційну для міста шопку з дерев’яними двометровими скульптурами почнуть монтувати 23 грудня на площі Ринок.

Увечері 31 грудня оперний театр стане незвичайним арт-об’єктом, адже на його фасаді створять неймовірне 3D-маппінг шоу.

А вже з 7 до 9 січня Музей народної архітектури та побуту представить свою програму святкувань «Різдво в Гаю», де можна буде побачити, як колись святкували Різдво в українському селі, а також разом поколядувати з вертепами та створити особливу родинну атмосферу.

Детальна програма:

Різдво1 Різдво 2