When Your Child Becomes VegetarianДо міського голови Львова Андрія Садового подали запит щодо розробки та впровадження загальноміської програми харчування львівських учнів «Шкільні фрукти, овочі, молоко». Ініціатором впровадження програми виступила депутатка Уляна Пак. Документ передбачатиме збагачення харчування у школах вітамінами та мікроелементами, а також формування культури здорового харчування.

За основу при розробці програми депутатка пропонує взяти Європейську схему шкільних фруктів, овочів, молока, яка вступила в дію у серпні 2017 року.

«На думку науковців, в останні роки в Україні посилюються негативні тенденції здоров'я дітей – збільшується загальна захворюваність, більшає дітей з хронічною патологією. Варто наголосити, що у дітей інтенсивніший обмін речовин, який перевищує обмін дорослої людини в 1,5-2 рази. Тому необхідно контролювати в раціоні дітей оптимальний рівень білків, жирів, вуглеводів, основних мікроелементів та калорійності», - наголосила Уляна Пак.

Нагадаємо, що з грудня минулого року до лютого цього року спільно із програмою «ТСН тиждень» та з дозволу управління освіти і батьків депутатка Уляна Пак організувала проект «Шкільне молоко» у одній із львівських шкіл. Протягом пари місяців діти кожного шкільного дня пили молоко за спонсорські кошти. Для цього у Фінляндії придбали спеціальний молокомат. Перед початком проекту під час лабораторних досліджень виявили, що більшість із 18 дітей-учасників мали недостатній рівень кальцію. Через два місяці щоденного споживання молока провели повторні аналізи і виявили позитивну динаміку у стані здоров’я учнів.