1512660753 23 березня жіноча збірна України з гандболу U-20 у Румунії стартувала у відбіркових іграх до чемпіонату світу-2018 серед молоді. У першій грі підопічні Василя Козара не залишили жодних шансів збірній Грузії, розгромивши її з рахунком 37:16 (21:9). Про це пише «Галичина спортивна».

Нагадаємо, що для відбіркових ігор чемпіонату світу сформовано сім підгруп, до фінальної частини з п’яти підгруп вийде по одній команді, а з двох підгруп – по дві команди. Україна, на щастя, потрапила у підгрупу, в якій одразу дві команди отримають путівки до фінальної частини мундіалю.

Як прокоментував головний керманич команди Василь Козар «добре, що стартовий матч грали із грузинками, які слабші від інших команд нашої групи. Як відомо, у першій грі хвилювання найсильніші, тож матч зі збірною Грузії допоміг нам дещо адаптуватися.

Далі зустрічаємось із Хорватією, потім – Румунією. Це сильні супротивники із хорошим командним духом. І хорватки, і румунки до кваліфікації готуються давно, наша підготовка значно коротша. Але головне – опанувати емоційне хвилювання, адже, як показує моя попередня робота у збірній, нам завжди не вистачало психологічної стійкості. А де ж її виробиш, якщо ми практично не маємо досвіду виступів на міжнародних турнірах. Однак будемо намагатися зробити все, що можливо за такий короткий період підготовки».

Молодіжну збірну України у Румунії представляють шістнадцять найкращих вітчизняних гандболісток віком до 20 років, п’ятеро їз них сьогодні виступають за львівські гандбольні команди. Троє дівчат з львівської “Галичанки” – Мар’яна Маркевич, Тетяна Поляк і Тетяна Череп. Ще двоє – Діана Дмитришин і Марія-Луїза Воронова – учениці Львівського училища фізичної культури, де й виховують резерв для «Галичанки», а воротарка Марія-Луїза Воронова вже залучається до лав «галичанок». Крім них у команді – шестеро ужгородок, три представниці Миколаєва та по одній спортсменці із Кривого Рога та Києва.

Молодіжна збірна команда України U-20:

Аксьонова Світлана (Миколаїв)

Безрукова (Ужгород)

Бєсова Влада (Миколаїв)

Борейчук Тетяна (Миколаїв)

Валова Катерина (Кривий Ріг)

Воронова Марія-Луїза (Львів)

Воронько Єлизавета (Ужгород)

Готра Яна (Ужгород)

Дмитришин Діана (Львів)

Зінатулліна Ірина (Київ)

Маркевич Мар`яна (Львів)

Мелекесцева Анастасія (Ужгород)

Поляк Тетяна (Львів)

Фурманець Олександра (Ужгород)

Череп Тетяна (Львів)

Чіковані Тея (Ужгород)