29542797 1666439956742956 7727429150560849351 nСьогодні, 25 березня, у школі номер 71, що у Кривчицях, відбулися збори керівників ЛМР з місцевими мешканцями щодо можливого будівництва сміттєсортувального заводу у цьому районі (на території очисних споруд). Про це повідомив депутат ЛМР Ігор Зінкевич.

За його словами, громада вислухала пропозиції, проте висловила ряд зауважень до діяльності ЛМР у Кривчицях за останній час.

«Слова: «...це правда, виглядає, що Кривчиці є не любимими», від Ірини Маруняк, громада прийняли з оплесками», - розповіві Ігор Зінкевич.

Відтак, місцеві мешканці налаштовані, жодне будівництво сміттєсортувального, сміттєпереробного чи сміттєспалювального заводу громадою у цьому районі погоджено не буде, - зазначає Ігор Зінкевич. 

Водночас, директор ЛКП «Зелене місто» зустріч та розмову назвав конструктивною. «Відбулась конструктивна зустріч з мешканцями Кривчиць та окремими мешканцями Знесіння, під час якої ми презентували концепцію і технологію, а також пропоноване місце розташування майбутнього переробного комплексу. Також була презентована Комплексна стратегія вирішення питання ТПВ у Львові і процедура, передбачена законодавством, для проектування та погодження такого комплексу. Вислухали думки та побажання громади. Дуже велика кількість запитань була в цілому по інфраструктурі району Кривчиці та Знесіння. Загалом розмова була конструктивною», - розповів Вадим Ноздря, директор ЛКП «Зелене місто».

«Було багато запитань від мешканців щодо каналізування вулиць. Ми по цьому мікрорайону маємо три проекти з каналізування – вул. Тарасівська, Подолинського, Тракт Глинянський та багато суміжних вулиць. Загальна вартість проекту - 47 млн грн. Цього року маємо закладені кошти в сумі 14,5 млн грн. У червні плануємо розпочати роботи з вул. Лодія, далі – вул. Наступальна, Кравса та інші. Також є проект щодо каналізування вулиць Старознесенська і Марунька. Ці роботи плануємо виконати до кінця 2018 року. Маємо на це 4 млн грн. Також виготовляється ПКД на каналізування вул. Міжгірна, Дорога Кривчицька. Виготовляємо ПКД, проводимо експертизу і розпочинаємо роботи. На це в бюджеті є 1,5 млн грн.

Також мешканці росили поставити світлофор на вул. Богданівській біля магазину. Беремо це в роботу.

Піднімалось питання асфальтування доріг, але на це потрібні хороші погодні умови, і такі роботи варто проводити після заміни мереж та каналізування вулиць.

Були запитання по транспорту, зокрема, щодо збільшення кількості автобусів на маршрутах. Будемо проводити зустріч з перевізником по цьому питанню.

Також була озвучена пропозиція щодо каналізування та ремонту спортивного залу в школі №71. Департамент гуманітарної політики це питання опрацьовує», - зазначила Ірина Маруняк, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР.