img7023 a94252d190a9d6e83406e68a37ed9332У п’ятницю, 30 березня, о 15.00 на території міста Львова відбудеться загальноміське прибирання у межах загальноміської кампанії з благоустрою міста «З нами місто розквітає». У толоці візьмуть участь структурні підрозділи Львівської міської ради, студенти, громадські організації. Відтак, у планах прибрати 29 парків, орієнтовно 1,5 тис га землі, а також висадити 120 саджанців липи і кленів. Про це розповіли у департаменті містобудування.

«Загальноміське прибирання міста триватиме у межах кампанії «З нами місто розквітає. Толока відбудеться у п’ятницю після обіду. Є багато активістів, громадських організацій, які готові долучитись до нашої акції. ЛКП «Зелений Львів» та районні адміністрації будуть проводити висадку дерев», - зазначив директор департаменту містобудування Сергій Коровайник.

«Цього року плануємо прибрати територію 29 парків. Для проведення робіт є необхідний реманент, а саме граблі, лопати та інше. Також усі учасники толоки будуть забезпечені рукавицями та мішками для збору випадкового сміття. Орієнтовна площа прибирання 1,5 тис. га», - зазначили у відділі екології департаменту містобудування.

«Маємо 120 саджанців, переважно це липа і клен. Плануємо їх висаджувати в усіх парках, які є в місті», - додав Богдан Москвяк, директор ЛКП «Зелений Львів».

Також нагадуємо, що, відповідно до правил благоустрою, власники магазинів і торгово-розважальних центрів повинні навести порядок на своїй території самостійно. Також місто звертається до мешканців приватного сектору долучитись до акції та здійснити благоустрій на подвір'ях, прибудинковій території тощо.

Звертаємо увагу, що місяць озеленення, прибирання та благоустрою триває з 12.03.2018 до 05.04.2018. Департамент містобудування запрошує усіх охочих долучатися до загальноміської кампанії «З нами місто розквітає».