shkola02
Середня школа № 87. Фото: Роман Метельський
За останній рік у Львові через невідповідність нормам протипожежної безпеки у Львові закрили частину приміщень трьох шкіл та одного дитсадка. Про це повідомила активістка ГО "Батьківська рада Львівщини" Галина Мельник.

Зокрема йдеться про СЗШ №41, №40, №87 та ДНЗ №17.

"Є рішення судів, котрі закривають частини приміщень навчальних закладів Львова у зв'язку з реальним ризиком виникнення пожежі. Їх вважають такими, що створюють загрозу життю та здоров'ю працівників, дітей та інших людей, що можуть перебувати у навчальних закладах.

При чому, цим справам передували акти реагування органів МНС, котрі не були виконані і порушення не були усунуті! В протоколах МНС освітяни пояснюють, що "порушення, вказані у приписі будуть виконані помірі фінансування". То коли? Після того, як закуплять сучасне обладнання приватним школам? Дайте бюджетні гроші приватним садкам і школам, бо їм бракує комфорту, а комунальні нехай горять хоч яскравим полум’ям?

Усі пам’ятають нещодавній прикрий скандал, пов'язаний з поганим станом пожежної безпеки в Центрі творчості на Погулянці. Заклад мало не закрили. Причина – недофінансування! Наш мер "розщедрився" і гроші на заклад таки вділять! А інші? Школи, садки, позашкілля? Чи там безпечно нашим дітям? Чому влада не дбає за безпеку дітей?" - обурюється активістка.

Згідно із рішенням суду від 2 лютого 2018 року було опломбовано підвальні приміщення СЗШ №41, де розміщувались корпуси початкових класів і шкільної їдальні. Вони не обладнані автоматичною пожежною сигналізацією, деревяні конструкції горищ не піддано вогнезахисному оброблянню, евакуаційні шляхи захаращені, нема гідрантів, приміщення школи не до забезпечено первинними засобами пожежогасіння, електромережу в приміщеннях школи не прокладено у відповідності до вимог нпа, не встановлено пожежний щит, не укомплектовано його пожежним інвентарем, будівлі школи не обладнано блискавкозахистом. У той же час, рятувальники у своєму висновку зазначили, що знайшли порушення протипожежної безпеки у всіх приміщеннях СЗШ №41.

Також були опломбовані підвальні приміщення школи № 87 та школи школи №40. .

 У дитсадочку №17 рішенням суду також було зупинено експлуатацію правої частини будівлі, де розміщені групи «Квіточка», «Зернятко» та «Калинка», в яких знаходяться діти.

Окрім того, зараз під підозрою знаходиться ЗСШ №55. Експертиза має визначити чи справді школа відповідає усім нормам протипожежної безпеки.

Нагадаємо, львів'яни скаржилися на недотримання пожежних норм у Центрі творчості дітей і юнацтва Галичини. У Львові говорили про загрозу закриття закладу. Проте у мерії запевнили, що Центр творчості дітей і юнацтва Галичини  на Погулянці не закриватимуть.

Раніше, міськрада виділила понад 1,3 млн грн фінансової підтримки для 11 приватних шкіл і садків, які мають використати на покращення їхньої матеріально-технічної бази.