1 55555555555555566 672x445На території парку Знесіння розширять бутік-готель «Kavalier Boutique» та побудують багатоквартирний будинок по вул. Старознесенська, 58, 60, 60-А, 62, 62-А, 64, 66, 70.

Під знесення підпадають кілька будинків, зокрема історична вілла Завадовичів, яка є нововиявленою пам’яткою архітектури. Це перший у Львові будинок із цегли. Але, незважаючи на це, будинок не внесений до жодного реєстру пам’яток національного чи місцевого значення. Про це пише ІА Вежа.

Представниця готелю «Kavalier Boutique» стверджує, що будівлю неможливо зберегти через аварійний стан. Крім цього, в реєстрі охорони пам’яток вона не перебуває. Відтак вони пообіцяли відтворити фасад вілли при новому будівництві, як пам’ять.

Не звертаючи уваги на цей коментар, головний архітектор Львова Юліан Чаплінський запевняє, що «у забудовника є бажання адаптувати віллу в проект і відповідно – реставрувати фасад, тому що він зараз є не автентичним».

Також він додав, що детальний план території, містобудівні умови та обмеження – це вихідні дані для проектування, тобто далі в процесі вони повинні оцінювати на місці перед подачею на експертизу стану існуючих будівель, можливість їхньої адаптації.

Зазначимо, що у планах ТОВ «Ореста» — звести багатоквартирний житловий будинок у форматі апарт-готелю (квартир готельного типу, які використовують як друге житло для тимчасового проживання), а також підземний однорівневий паркінг. Як зазначено в пояснювальній записці до детального плану території, вся територія проектування розміщена в межах історичного ареалу Львова та в межах регіонального ландшафтного парку «Знесіння» — об’єкта природно-заповідного фонду України. Загальна площа ділянок складає більше 1,1 га.

Згідно з порталом YouControl, ТзОВ «Ореста» зареєстроване у Києві. Його засновниками є лондонська компанія «Трейдінг енд консалтинг лімітед» та Ореста Компанець. Розмір статутного капіталу становить більше 43,5 млн грн.

Зазначимо, 22 серпня Виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження для проектування багатофункціонального готелю та житлового будинку з підземним паркінгом на вул. Старознесенській 58,60, 60-а, 62, 62-а, 64, 66, 70, з знесенням існуючих будівель.

Рішення про затвердження містобудівних умов та обмежень для ТзОВ «Ореста» було прийнято без обговорення та одноголосно.