shgsdgnfdohbgfhgkgfbgТрускавецька міська рада повторно оголосила тендер на реконструкцію міського парку. Відповідний тендер був розміщений на сайті публічних закупівель Prozorro, пише ІА "Вежа".

Тендерним замовником виступило Управління житлово-комунального господарства і будівництва Трускавецької міської ради. Очікувана вартість – 74 220 318,00 грн. Роботи з реконструкції парку, згідно з тендерною документацією, будуть тривати до 31 грудня 2022.

Замовник в анотації до проекту зазначає, що парк знаходиться в аварійному стані і потребує термінової реставрації. «Понад 60 років не проводився ремонт стічної та дощової каналізації парку. У випадку виникнення аварійної ситуації та попадання каналізаційних стоків в ґрунт виникне загроза забруднення мінеральних джерел. Щорічно в міському бюджеті виділяються кошти на утримання парку, однак мережі  перебувають у вкрай зношеному стані».

2017 Трускавецький парк 800x445Додають, що «Курортний парк», загальною площею 57 га, є пам’яткою садово-паркового мистецтва місцевого значення та потребує збереження унікальних кущів і дерев.

Зазначимо, що це вже другий тендер стосовно цього проекту. Перший тендер, який був поданий 7 серпня, так і був реалізований. Будувати парк погодилися одразу 5 компаній: ТОВ «БУДГАРАНТ ГРУПП», ТОВ “НАЦІОНАЛЬНІ БУДІВЕЛЬНІ СТРАТЕГІЇ”, ТОВ “ХоСаРо”, ТОВ «Талісман» та ПП Бакал-Мів. При цьому всі заявки були відхилені замовником у зв’язку з невідповідністю умов тендерної документації та кваліфікаційним категоріям.

На сайті Youcontrol згадується, що компанія «БУДГАРАНТ ГРУПП» на сьогодні має недостатній статутний капітал 500 грн; ТОВ НАЦІОНАЛЬНІ БУДІВЕЛЬНІ СТРАТЕГІЇ у зв’язку з тимчасовими обмеженнями повноважень керівника функціонує з в.о. від 12.08.2014 року; ТОВ «ХоСаРо» за останні 3 роки мала 28 судових справ; ТОВ «Талісман» станом на 01.08.2018 має податковий борг 366 550 грн.

Початок аукціону згідно повторного тендеру запланований на 21 вересня 2018 року. Наразі жодна компанія ще не подала заявку на участь.