70fa3ef1fb781baea59dfb9b6cf09877Аналітики сайту Опора склали топ-рейтинг найбільших прогульників серед депутатів і посадовців, розповівши, як вони відвідують своє робоче місце і за що голосують. До переліку потрапив і мер Львова Андрій Садовий.

Завантаживши дані по Львівській міській раді відразу, що може кинутися в очі, що міський голова з відвідуванням засідань у 83% не голосував (не тиснув на жодну з кнопок) 70% всіх голосувань.

"Як це можна пояснити? Чому у міського голови позиція “не голосувати”?

Як виявилося, то все доволі банально. Пан Садовий просто відкриває сесію, лишає свою картку і покидає залу. Чому ж у час боротьби з “кнопкодавством” лідер такої опозиційної фракції чинить таким способом? А тим більше, зважаючи на купу заяв та оскаржень голосувань через “кнопкодавство” самої фракції у Верховній Раді?

Як пояснювали у міській раді, то просто система електронного голосування“Віче” не може працювати без картки міського голови. Однак, звернувшись до даних по голосуваннях ми можемо стверджувати, що це не так. Є голосування на яких пан міський голова був відсутній і депутати могли вільно голосувати. Тому, якщо фактично прирівняти всі “не голосував” до фактичного “відсутній” міський голова Львова є рекордсменом серед прогульників", - сказано на сайті.

230439467586749857