537A8E7C 4B23 4679 873B AFA1D323F81A w1023 r1 sСлідчі завершили досудове розслідування за фактом завідомо неправдивих показів трьох учасників ДТП поблизу села Ямельня у Львівській області. Тоді, у серпні 2017 року, внаслідок аварії загинула 31-річна жінка-водій. Про це пише 032.ua.

У червні цього року з кримінального провадження за фактом ДТП на Львівщині було виділено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 384 Кримінального кодексу України – за фактом завідомо неправдивого показання свідка під час провадження досудового розслідування, поєднаного зі штучним створенням доказів захисту.

«Слідство завершило розслідування стосовно трьох учасників цієї події. Їм оголосили підозри, направили провадження до суду – щодо неправдивих показів. Деякі учасники цієї дорожньо-транспортної пригоди приховали від слідства правду. Що стосується четвертої особи – розслідування закінчується, справу буде скеровано до суду – також за неправдиві покази», – повідомив Голова Нацполіції Сергій Князєв.

Згідно зі статею, лжесвідки караються виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.

Нагадаємо, що в Україні Петра Димінського розшукують правоохоронці, адже він фігурує у справі смертельної ДТП, що сталася поблизу села Ямельня 18 серпня 2017 року. Тоді автомобіль із кортежу олігарха зіткнувся з “Опелем”, за кермом якого перебувала 31-річна Наталія Тріла. Унаслідок аварії жінка загинула на місці.

Провину за ДТП на себе взяв охоронець Димінського - Андрій Борщ. Згодом правоохоронці зняли з Андрія Борща обвинувачення у скоєнні смертельної ДТП і сказали, що він відповідатиме за надання неправдивих показів у аварії.

Сам Димінський після ДТП виїхав з України у невідомому напрямку.