1 8669046nshot 1У ДФС Львівської області проведуть позапланову перевірку з питань дотримання податкового, валютного та іншого законодавства бізнес-партнеркою екс-міністра АПК Миколи Присяжнюка Лесею Софієнко. За боржницю візьмуться уже в найближчі дні. У цьому активістів «Стоп корупції» запевнив головний податківець області під час особистого спілкування.

«Пояснив, що повний пакет документів зібрали лише напередодні і готові вже розпочинати перевірку! Але розпочнуть лише в понеділок, на питання чому не сьогодні, відповів, що впринципі можемо вже й сьогодні! Також додав, що перевірка триватиме 5 днів і потім 5 днів будуть передавати документи до Києва!», - розповіли активісти «Стоп корупції».

За даними розслідувань «СтопКору», Леся Софієнко любить елітні автівки, обслуговуєтсья у закордонних клініках та шопиться у Європі. А в Україні заборгувала щонайменше 3 мільйони доларів податків. Про це свідчать дані «СтопКору». Усі факти журналісти передади до ДФС ще навесні 2017 року.

На якій стадії знаходиться слідство і чому Софієнко досі не притягнули до відповідальності - журналісти уже показували у своїх сюжетах.В Україні колишня поплічниця та бізнес партнерка Присяжнюка відзначилась не лише податковими боргами. У її «здобутку» - захоплення комунальної землі на березі озера Зариваха на київських Осокорках та привласнення цілого автопарку підприємства.