1 44dadffda88db081ee09e69733254632Що не день – то краще! Це про стихійну торгівлю у курортному Трускавці. Пішохідні зони міста потопають у торгівлі, яку ведуть з рук. Влада за цим спостерігає та побороти ніяк не може. Про це пишуть Джерела Трускавця.

Черговим облюбованим місцем торгівлі у Трускавці став майданчик біля кінотеатру «Злата». Тут торгують чим душа забажає – грибами, ягодами, фасолею, горіхами та іншим крамом. Своє домашнє добро продавчині продають прямісінько із землі – тож вести мову про екологічність цих продуктів не беремося, тим паче у кількох метрах проходить автомобільна дорога.

Не зупиняє власників товару торгувати на вулиці Шевченка і той факт, що поруч стоїть пам’ятник національному провіднику українців – Степану Бандері, практично у підніжжя якого і розгортається увесь цей сорочинський ярмарок. Аналогічна ситуація і біля пам’ятника Роману Різняку-Макомацькому. А ще вся ця жвава торгівля у якихось пару сотень метрів від будівель Трускавецької міської ради. Однак ні охорона курортного парку, ні інспекція з благоустрою торговища у себе під носом не бачать.

Не краща ситуація і в курортному парку – тут давно забули, що таке спокій та релакс: на всю гучність кричать рекламні монітори, на Майдані Незалежності навічно прописалися торговельні ятки. Лавки алей центральної площі та курортного парку у визначені години, коли відпочивальники поспішають по «Нафтусю», окуповують торговці, які пропонують придбати білизну, шкарпетки та ягоди. І так з дня у день. Що й казати – з таким розквітом стихійної торгівлі Трускавець асоціюється з містом, у якому не цінують гостей та відпочивальників. Бо їхній спокій тут не такий важливий, як вуличний базар, що не дає усім проходу.