1 Lviv habar zam.mera 1 1У суботу, 29 вересня, затриманому посадовцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням свого службового становища). Про це повідомляє обласна прокуратура.

Також, ухвалами слідчого судді Галицького районного суду м. Львова, за клопотаннями органу досудового розслідування, до вказаної особи застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення 100 тисяч гривень застави.

Працівники управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції припинили схему незаконного збагачення, організовану заступником однієї з міськрад області. Неправомірну вигоду отримував у вигляді «відкатів» від проведення будівельних робіт об’єктів інфраструктури. Про це повідомили у прес-службі нацполіції Львівщини.

Правоохоронці встановили, що фігурант, являючись у минулому міським головою та на даний час перебуваючи на посаді заступника міського голови, налагодив схему розкрадання бюджетних коштів.

Посадовець організував злочинну схему вимагання неправомірної вигоди від суб’єктів господарювання за підписання актів виконаних робіт та перерахування коштів за їх виконання. Розміри «відкатів» доходили до 20 відсотків від суми договорів.