1 42930696 687079558340751 7134372030811471872 nУкропівець Станіслав Барчак вважає незаконним передачу майже 150 гектарів лісу поблизу села Довгомостиська під заповідник, внаслідок чого земля може опинитися у приватній власності. 

На останній сесії Судововишнянської міської ради  депутати розглянули передачу близько 150 гектарів лісу ГО «Фундація молодіжних ініціатив», яка запропонувала створити на них заповідник. Рішення депутати не прийняли, проте 3 жовтня це питання обговорюватимуть на сесії знову.

«Така настирливість насторожує, - вважає Станіслав Барчак. – Питання не узгоджене із земельною комісією, місцевій громаді про це теж нічого невідомо. А тому виникає підозра, що благородні на перший погляд наміри громадської організації про створення заповідної зони насправді приховують чиїсь меркантильні інтереси».

Про це говорили й місцеві жителі, котрі прийшли на термінові збори у селі Довгомостиська. Люди обурювались, що про таку ініціативу вперше чують. А оскільки земля знаходиться впритул до відпочинкової бази «Шервуд», фактичним власником якої є Євген Буба, депутат Львівської обласної ради від Радикальної партії, то у них виникла підозра, чи не замислив однопартієць Ляшка розжитися лісовими угіддями. І чи не є ситуація із заповідником замилюванням людських очей, а на ділі добрі наміри маскуються під цинічний дерибан лісу?

Не можуть зрозуміти ситуацію й члени Мостиського товариства мисливців та рибалок – адже за документацією вказаною територією розпоряджаються саме вони.

«Яким чином та за якими законами місцева влада збирається виділити водночас під мисливство та заповідник одну й ту ж ділянку лісу – невідомо, а отже беру питання під особистий контроль, щоб не допустити чергового беззаконня», - наголосив Станіслав Барчак.