1200351Перша частина пам'ятника Героям Небесної Сотні буде готова до 1 лютого і коштуватиме 10,8 мільйонів гривень. Про це повідомив керівник ГО "Варта1" та депутат ЛМР Ігор Зінкевич.

"На брифінгу по цьому питанню нам розповіли, що виконавець вже отримав аванс і провів майже усі підготувальні роботи. У зв'язку із тим, що конструкція буде розташована на пагорбі, це ускладнює роботу, тому фундамент заливатиметься двічі. 

collage bc9ee d0b6bУсі нюанси будівництва та вигляду меморіалу були погоджені з львів'янами на громадських слуханнях, затверджений проект, ніби, непоганий, тому чекатимемо нових брифінгів та відкриття пам'ятника 1 лютого", - сказано у дописі Зінкевича у Фейсбуку.

Над проектом меморіалу працював авторський колектив молодих архітекторів зі Львова, які перемогли у відкритому конкурсі.

Меморіал буде складатися із двох частини: площі зі стелою та пішохідного моста. На мосту встановлять накриття, де будуть вирізані імена Героїв Небесної сотні – крізь них у дощ буде стікати вода, що символізуватиме сльози за загиблими.

Також на мосту буде п'ять плит, як п'ять днів, у які загинуло найбільше протестувальників. Крім того, це є символом барикад та щитів, атрибутів Революції Гідності.