42970375 2210987818913636 3726567969677901824 nУ Львівськів міськраді розглянуть ухвалу про надання ЛКП "Зелене місто" дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі на вул. Шевченка 327-Г. 

Всупереч принциповій позиції громади Рясного та озвученій обіцянці керманича міста забрати сміттєпресувальну лінію з Рясного, питання додатково включили на розгляд комісії архітектури. Сьогодні, 3 жовтня,комісія прийняда рішення не включати дане питання до розгляду.

Громадська активістка Наталія Кузьма прокоментувала цю ситуацію на своїй сторінці у Фейсбуку.

43043452 2210987815580303 546080425689219072 n"Я дуже хочу довіряти і підтримувати діяльність Львівської міської ради, я бачу багато світлих людей, які реально працюють і вірять у зміни. І як це пов'язати з тим, що на сесію знову виноситься рішення щодо ділянки - Шевченка 327-Г? Після мітингів, сутичок, блокад, переговорів та наданих обіцянок?

Для ЛКП "Зелене місто", яке має чіткий профіль роботи і є продовжувачем діяльності "Львівспецкомунтранс"?

Після визнання неузгодженості рішення, яке приносить місту збитки за простій лінії та було викуплено у приватника за міські кошти?

Те саме формулювання, що було і для виділення землі для "Львівспецкомунтранс" - "виробничі потреби"?

Які виробничі потреби у підприємства, яке працює з відходами?

Я хочу нагадати, є публічна обіцянка міського голови, що лінію запускати не будуть і перенесуть туди, де буде завод.

Лінія може тиснути лише відсортоване і біля майбутнього заводу мала б тиснути пластик. Такий порядок дій поводження з відходами передбачений стратегією Zero Waste, прийнятою Львівською міською радою.

Фахівці, які, зокрема, входили у комісію, скликану міською радою щодо доцільності створювати сміттєпереробний завод на Яворівському полігоні, а отже є визнані авторитетними - визнали не доцільним розміщувати сміттєпресувальну лінію на Шевченка - бо нема каналізації, сортування у місті лише у зародковому стані, відсутні екологічні погодження.

Один з переговірників зі сторони міської ради Роман Іванців минулого року визнав, що людям була надана не правдива інформація, тому і була втрачена довіра. І Йорданські рішення на позачерговій сесії про п'ять таких пресувальних ліній по місту - теж ніхто не виконує.

Новостворене управління у міській раді по управлінню ТПВ працює?

У суді лежить справа щодо незаконної (зафіксовано документом екоінспекторами) вирубки дерев та знищення верхнього шару грунту на ділянці біля ангару, де було вирито котлаван.

Зрештою, на цій сесії мають голосувати питання створення Заказника #ТорфовищеБілогорща. Де логіка - однією рукою створювати Заказник - іншою давати простір для роботи підприємству, що працює з відходами?

Як зробити так, щоб нас - мешканців з прилеглих територій, екологів, що відстоюють створення Заказника та мають застереження щодо пресувальної лінії на Шевченка - почули? Як народити довіру між представниками влади і представниками громад? Коли почнеться діалог? Коли можна буде вірити слову, прийнятим домовленостей? Може це гарний кейс для Biennale of Trust?", - сказано у дописі Наталії Кузьми.

Нагадаємо, у 2016 році директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Сергій Бабак запевнив, що ділянка, про яку йдеться, призначена для технологічних потреб комунального підприємства, яке тут має будівлю, а саме, залізний ангар. Про розміщення тут сміттєспалювального чи сміттєсортувального заводу не йдеться, оскільки, за його словами, збудувати такий комплекс на земельній ділянці, площею 1600 м.кв. технічно неможливо. Тоді він сказав, що місто має намір купити земельну ділянку в межах області для будівництва сміттєпереробного комплексу.