apicturepicture22919 38217Державною екологічною інспекцією у Львівській області проведено планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства КП «Турківське ЖКУ». Про це повідомляє офіційни сайт Держекоінспекції Львівщини.

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища під час перевірки виявлено порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, знешкодження, видалення або захоронення; порушення правил ведення первинного обліку та здійснення контролю за операціями поводження з відходами; порушення встановлених правил і режиму експлуатації полігону, а також порушення порядку здійснення викиду забруднюючих речовин в атмосферу.

Складено 5 протоколів про адмінправопорушення, відповідальну особу притягнуто до відповідальності у вигляді штрафу на суму 901 грн. Видано припис щодо усунення виявлених порушень вимог природоохоронного законодавства.

Відділом інструментально-лабораторного контролю відібрані проби ґрунту в зоні впливу сміттєзвалища та проводяться дослідження на вміст забруднюючих речовин.