1 dsc 0536 1527180655 613x407.645 3 02 жовтня управління капітального будівництва Львівської облдержадміністрації уклало договір з підрядником на будівництво пам'ятника героям ЗУНР та УГА на перетині вулиць Листопадового Чину та Огієнка у Львові.

Як йдеться у тендерній документації, переможцем відкритих торгів стало ТОВ "БК ЗАХIД НЕО БУД ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВIДПОВIДАЛЬНIСТЮ". За 5 мільйонів 115 тисяч гривень компанія повинна виконати усі роботи до 30 жовтня 2018 року, - передає 032.ua.

Для встановлення пам'ятника, підрядник улаштує бетонну підготовку та залізобетонний фундамент, облицює східці цільними гранітними плитами.

Серед іншого, робітники зобов'язуються зрізати 10 твердолистяних порід дерев з діаметром прикорня від 40 см до 100 см, викорчувати пні та засадити територію деревами й кущами.

Зазначимо, що за даними львівської активістки, журналістки Ірини Юзик, підготовчі роботи та зрізування дерев розпочалися ще у суботу, 28 вересня,  коли на території саду клінічної лікарні Львівської залізниці (по вул. Огієнка) зрізали дерева та затягнули паркан чорною плівкою.

Як розповіла у коментарі для 032.ua директорка департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Мирослава Туркало, усі роботи відбуваються з необхідними дозволами, експертизами, тендерними процедурами та відповідно до чинного законодавства.

“Сад не руйнують, по проекту 80% - це територія, де тротуар, за межами саду й огорожі. Лише трошки зачіпають територію, яка йде за огорожею”, - зазначила Мирослава Туркало.

Додамо, що інший пам’ятник до вшанування 100-річчя від заснування Західноукраїнської народної республіки встановлює Львівська міська рада, за 400 метрів від саду на вулиці Огієнка - по вулиці Городоцькій.