1 43429871 699960723695669 4469601684162609152 nБлагодійний фонд «Лабораторія соціального новаторства» незаконно реконструює триповерховий будинок на вул. Мельника, 21. Станом на сьогодні, 8 жовтня, за цією адресою вже почали самовільно надбудовувати 4 поверх. Про це розповів під час брифінгу головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, передає кореспондент Львівського порталу.

Будинок на вул. Мельника, 21 розташований у зоні дошкільних навчальних закладів. За радянських часів його також використовували під дитсадок, втім у 90-х роках його продали. Тепер Благодійний фонд «Лабораторія соціального новаторства» розпочав його незаконно реконструйовувати.

«Зараз у цьому будинку розпочалися не просто якісь підпільні ремонтні роботи, тут вже зняли дах і почали надбудовувати нові стіни. До управління архітектури ніхто не звертався щодо видачі містобудівних умов і обмежень, не звертались і за розробкою нових детальних планів, ні за реконструкцією, жодних документів нам не представляли… Ця споруда не є пам’яткою архітектури, але я вважаю її дуже цінною. Вона є спадщиною так званого польського функціоналізму 30-х років ХХ століття», – розповів Юліан Чаплінський.

Самовільні роботи у будинку №21 на вул. Мельника Інспекція ДАБК у Львові зафіксувала ще у серпні. Тоді Благодійний фонд «Лабораторія соціального новаторства» зобов’язали призупинити будь-які роботи на об’єкті. Також представники інспекції виписали понад 66 тисяч гривень штрафу, який порушник дотепер не оплатив.