1 franko 002
Фото: Край
Відомий франкознавець, директор Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка Богдан Тихолоз представив 6 жовтня авторський фотопроект «Світло на павутинці. Те, що мене тримає».

Виставка стала несподіванкою навіть для багатьох приятелів Богдана, які звикли бачити у ньому насамперед науковця та франкознавця. Однак Тихолоз, який за короткий час зумів зарекомендувати себе енергійним та креативним музейчиком, уміє дивувати. Про це пише Край.

Фотовиставка, яку Богдан Тихолоз презентував у день свого 40-річчя, розміщена у двох залах музею – в одному зібрано чорно-білі фотографії, у іншому кольорові. Як зізнався сам автор, на знімках мало людської натури, зате багато зображень природи. Особливе захоплення автора викликають схід та захід сонця – саме ним присвячено багато з його фотографій.

«Я спостерігав  чимало світанків, але двох однакових не бачив», – зауважив Богдан Тихолоз.

2 franko 010
Фото: Край

Іншим лейтмотивом виставки стало зображення павутинння, яке для автора є символом «тонкого мережива людських взаємин».

Довідка

Богдан Тихолоз – літературознавець, франкознавець, публіцист, блоґер, директор #Дому Франка (Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка), співавтор науково-просвітницького інтернет-проекту ФРАНКО: НАЖИВО / FRANKO: LIVE ©. Кандидат філології, старший науковець, доцент ЛНУ ім. Івана Франка. Автор понад 130 наукових праць, серед яких – монографії «Психодрама Івана Франка в дзеркалі рефлексійної поезії» (2005),»Філософська лірика Івана Франка» (2009), артбук «Франко від А до Я» (спільно з Наталею Тихолоз, графічне опрацювання – Творча майстерня Аґрафка; найкраща пізнавальна книжка 2016 року) та ін. Консультант та учасник низки кінофільмів і теле- й радіопрограм, фестивалів мистецтв, голова Журі Форуму видавців у Львові. Стажувався у Віденському університеті (2016).