kordon 18Львівські прикордонники оприлюднили перші результати роботи після 8 годин дії нового закону про авто на єврономерах. Про це повідомив керівник ьвівської митниці ДФС Левко Прокіпчук.

"Отож закінчилась перша ніч дії нових законів. Було нелегко та напружено, однак нам вдалось втримати ситуацію контрольованою. Так за ніч на 6 пунктах пропуску Львівщини до Республіки Польща було повернуто 138 автомобілів. Звісно, що багато людей було невдоволених новим нормами, але переважна більшість з розумінням поставились до того, що такі дії не залежать від волі працівників, а є вимогою закону.

Очевидно, що основне зауваження, яке озвучувалось подорожуючими - це занадто короткий час для ознайомлення зі змінами та пошуку шляхів вирішення з даної ситуації.

Зі свого боку зробив все, щоб довести відповідну інформацію максимально швидко та до найбільш зацікавлених верств населення.

На жаль, сьогодні маємо вже прикрий інцидент. А саме під’їзну дорогу до пункту пропуску Рава-Руська о 12:00 заблокувало близько 50 громадян, що постійно ходять в пішому порядку по «зебрі», поліція присутня.

О 12:30 почали блокувати пункт пропуску Краковець. Прошу врахувати цю інформацію подорожуючих та обрати інші пункти пропуску для перетину кордону.

Хочу лише нагадати, що недавні блокування доріг в Україні закінчились порушенням 5 кримінальних справ.

Станом на 15:00 заблоковано дороги до пунктів пропуску Рава-Руська, Грушів, Краковець, Шегині та Смільниця", - сказано у дописі Начальника Львівської митниці.

Нагадаємо, з 25 листопада транзитні автомобілі не можуть в’їхати в Україну.