17991c8e3db4ba5ce5acc91a26823724У Городоцькому районі жителі двох сіл, Монастирець та Поляна, уже 12 років користуються аварійним мостом. Дерев'яну конструкцію частково зруйнувала повінь 2008 року. Відтоді селяни самотужки лагодили переправу і вірили обіцянкам чиновників про новий міст. Проте його немає досі.

Про це повідомляє ТСН

Жителька одного з сіл Галина Кордіяка кожного дня злазить зі скутера і обережно везе його на інший бік річки. Каже, що їхати двоколісним переправою небезпечно. Її маленький син ледь не впав з нього у воду.

"Молимося кожного разу під час тої поїздки через міст, щоб він обвалився після того, як ми проїдемо, а не під нами", - зазначає Майя Руденко, вчителька біології Монастирецької школи

Вчителька тутешньої школи найдужче хвилюється за учнів. Адже опори ледь тримаються, навісна частина напіврозвалена - до школи діти йдуть із ризиком для життя.

Біда з мостом трапилася ще 2008 року. Його частково знесла повінь. На будову нової переправи з держбюджету тоді виділили гроші - встановили бетону підпору, привезли металеві балки, але до кінця року доробити усе не встигли - невикористані гроші повернулися у бюджет і відтоді кошти не виділялися. За 12 років колись нові балки лише поіржавіли.

До чиновників селяни звертаються роками. Достукатись до них намагалися і за допомогою ТСН ще чотири роки тому. Тоді в обласній адміністрації обіцяли знайти гроші на ремонт. З того часу селяни чекають нового мосту. Нині аварійним  вже не їздить маршрутка, а швидкі та машини з харчами вимушені прямувати в об'їзд.

Заступник нового очільника Львівської області Юрій Бучко каже: гроші знайдуть, якщо територіальна громада передасть старий міст на баланс області.

"Оголосимо новий тендер на коригування проєкту і візьмемо в роботу. Потрібно до пів року часу, після того можна приступати до робіт", - каже Бучко.

З державного фонду проситимуть 10 мільйонів на будівництво. Та навіть якщо гроші дадуть - пересуватися хиткою переправою селяни будуть щонайменше до кінця наступного року.