praca nielegalnaПрикордонники затримали четверо чоловіків, які працювали нелегально. Тепер іноземців депортують, а роботодавця оштрафують на 30 000 злотих, пише Inpoland.net.pl

Про це нам повідомив прес-секретар Надбужанського відділення прикордонної служби. Прикордонний загін із Згожельця затримав чотирьох громадян України, які нелегально працювали у Польщі. Іноземці не мали документів, що дозволяють їм тут офіційно працювати, і не мали письмових трудових договорів.

18 січня співробітники прикордонної застави в Згожельці, перебуваючи на службі в одному з міст Згожелецького повіту, перевірили документи семи осіб, які виконували будівельні роботи.

Серед перевірених співробітники офіцери виявили, що четверо чоловіків у віці 33-57 років, громадян України, були незаконно працевлаштовані будівельною компанією. Співробітники прикордонної служби зв’язалися з власником компанії, який підтвердив, що інспектовані іноземці не мають жодних документів, що дозволяють працювати на території Республіки Польща, та не мають письмових трудових договорів.

Командир прикордонної застави у Згожельці розпочав провадження, спрямоване на видачу іноземцям рішень, на підставі яких їм доведеться виїхати з Польщі.

Недобросовісний роботодавець також зазнає наслідків нелегального працевлаштування іноземців. За таке правопорушення суд може накласти на нього штраф у розмірі 30 000 злотих.