univer 29262Сьогодні, 20 січня, Львівський університет святкує 360-тий День народження. Цього дня 1661 року було засновано університет, який двічі був королівським, двічі цісарським, двічі радянським, нині – Львівський національний університет імені Івана Франка.

Ректор університету Володимир Мельник привітав усіх студентів, аспірантів, випускникків та працівників зі святом.

"Щиро вітаю всіх нас із 360-літтям Львівського університету!

Спадкоємність наукових традицій, наполеглива робота наших вчених, старанність студентів та самовідданість усіх працівників сприяє визнанню Львівського університету в Україні та в європейській освітній і науковій спільноті, лідерству Університету у всеукраїнських та міжнародних рейтингах.

Саме Ваша щоденна праця перетворила Університет на унікальний соціокультурний феномен, який генерує неповторну атмосферу інтелектуальної свободи та поваги до Гідності творчої особистості, є середовищем творення української духовної культури. Кожен із Вас є важливою органічною частиною університетської спільноти! Тому сміливо продовжуйте формувати міцне підгрунтя для утвердження в українському суспільстві загальнолюдських  та українських цінностей - справедливості, демократизму й свободи. 

Пам'ятайте, що тільки спільними зусиллями ми можемо втілити в життя одну з головних місій Львівського університету - сприяти соціальному та економічному розвитку суспільства, творити зміни, яких потребує Україна. Дякую кожному з Вас за ініціативність, відповідальність i небайдужість! Нехай у нашому колективі завжди панують взаємоповага, розуміння і злагода! Бажаю всім міцного здоров'я, творчого многоліття і натхненної праці на благо Львівського університету й України!", - написав Володимир Мельник.