police 1У Львові скаржиться на неналежне виконання обов'язків патрульних. Адвокатка Наталія Анохіна на своїй сторінці у Фейсбук розповіла про неприємну ситуацію, з якою стикнулася під час виклику поліції.

"Поліція Львівської області Патрульна поліція Львівської області, навчіть своїх працівників не намагатися вводити громадян в оману щодо їх прав та обов‘язків!!!! А також, поясніть, ЩО НЕ МОЖНА залишати лежати на тротуарі людей зимою без свідомості, навіть в стані алкогольного спяніння!!!!", - написала Наталія Анохіна.

Сьогодні, 4 лютого о 20:50 по вул. Нечуя Левицького, 19 на тротуарі лежав чоловік без свідомості. Жінка негайно зателефонувала до Служби порятунку. На виклик приїхали двоє патрульних, які почали хамити жінці.

"Розмова почалася з претензій до мене, що я йому зробила цьому чоловіку. Припустила, що непорозуміння, пояснила ситуацію вище.

У відповідь крик патрульного, чому я не викликала швидку, а викликала Їх. Я пояснила, що телефонувала 112, Їх (102) не викликала і не встигла завершити розмову, так як під‘їхала поліція (вони), а отже я припустила, що їх, як і швидку вже викликав хтось до мене і на цьому моя роль в цьому «святі життя» мала б завершитися....принагідно, УТОЧНИЛА, в чому проблема викликати зараз самим патрульним/ перевірити чи швидка їде...І тут почалося ще цікавіше.

Патрульний почав в грубій формі вимагати в мене викликати швидку, бо це нібито мій обовязок! а не їх робота «п‘яних підбирати»! І що я повинна очікувати швидку, а вони не будуть нікого викликати! На що я пояснила, що мій обовязок закінчився на тому, що я переконалася, що передала людину в потенційному стані загрози в «руки» патрулю поліції, які повинні охороняти громадський порядок і рятувати людей (п. 4ст 19 закону - Про Національну Поліцію).

Далі витяг рукавички і почав вимагати в мене одягти рукавички і піднімати цього громадянина/ надавати йому допомогу, бо це «мій громадянський обовязок» в грубій формі!!! Його напарниця в цей час стояла розгублено... Я звісно пояснила вже дуже чітко цьому «патрульному», що він попутав в цьому житті орієнтири і я, як адвокат, чітко розумію межі своєї відповідальності і їх повноважень і така поведінка переходить ВСІ межі адекватності!!!! І нехай чекає скаргу, за таке хамство і спробу ввечти мене в оману, щодо моіх прав і обовязків!!! А якщо спробує не викликати швидку і залишити людину зимою на землі!!!! дістане заяву про вчинення злочину! Напарниця запевнила, що вони нададуть йому допомогу і я пішла, з обіцянкою все ж не дати цьому хамству просто так залишитися без уваги.

Резюме, на 2х гарячих лініях Найполіції о 21:00 вже ніхто не бере трубки. Залишила скаргу на 102, окремо - подам в електронці в управління поліції. Завтра буде ще дзвінок на гарячі лінії. І очевидно очікую реакції тут і на зазначену мною адресу. ПІБ патрульний назвав «О. Лаган», але не знаходжу такого по назк, тому може й неправильно назвав/ невірно записала. Я не думаю, що складно встановити патрульних, які о 20:50,забирали людину з Нечуя Левицького 19...", - зазначила Наталія Анохіна.