154170628 1877965549028800 2243228952373612765 n8 лютого 2021 року, Восьмий апеляційний адміністративний суд визнав незаконною та скасував ухвалу судді Олександра Сасевича в питанні заборони будівництва сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій, що у м. Львові.

Постанова за апеляційною скаргою адвоката Андрія Петришина в інтересах активіста Йосипа Дудича. Справа: 1.380.2019.006194. 

"Міська рада піде на будь-які кроки аби зняти арешт на будівництво. Для них це питання принципове. Адже іде мова про мільярди.
Завод має будуватися, але, на нашу з активістами думку, за багато кілометрів від житлових осель львівян. Отож.
Рішення скасовано. Заборона будувати повернула собі законодавчу силу. Зі свого боку скажу, що якщо потрібно ми породимо сотні інших позовів аби токсичного заводу в місті не було. Але останнє слово за городянами.
Щодо незаконного рішення судді додам. Хай долю судді, який виносить незаконні рішення вирішує Вища рада правосуддя. Чи потрібен такий суддя правосуддю", - прокоментував Андрій Петришин. 

Нагадаємо, 29 січня 2020 року Львівський окружний адміністративний суд прийняв ухвалу щодо призупинення рішення виконавчого комітету про затвердження містобудівних умов та обмежень для проєктування об'єкта будівництва сміттєпереробного комплексу.

8 квітня апеляційний суд залишив її без змін, проте, вже 22 квітня Львівський окружний адміністративний суд дозволив будувати сміттєпереробний завод на Пластовій. Однак, 8 липня, Восьмий апеляційний адміністративний суд направив справу про будівництво сміттєзаводу на вул. Пластовій у Львові для продовження розгляду до суду першої інстанції. А у серпні цього року Верховний Суд відмовив Львівській міськраді у відкритті касаційного провадження на постанову суду про заборону будівництва сміттєпереробного заводу.

Раніше Форпост повідомляв, що ЛКП "Зелене місто" планує приступити до спорудження нового сміттєпереробного комплексу з вересня 2019 року. Вартість заводу, документи для будівництва якого виконком Львівської міськради затвердив у грудні 2018 року, попередньо оцінюють у 23 млн євро. У квітні 2018 року депутати міськради погодили отримання кредиту від ЄБРР у 25 млн євро, а вже у червні того ж року ЄБРР оголосив тендер на будівництво сміттєпереробного заводу.

Також 9 жовтня виконком Львівської міськради затвердив проектну документацію будівництва сміттєпереробного заводу на Пластовій.