d4f7946bf582c37a30f5135ce3ceaa20c7461e08Прикордонники виявили майже 50-х українців, які нелегально працювали на рибопереробному заводі. Як повідомляє Yavp.pl з посиланням на morski.strazgraniczna.pl, співробітники прикордонної служби в Гдині під час перевірки виявили понад 50 іноземців, які працювали на підприємстві нелегально.

Переважно це були громадяни України. Їх найняло агентство з працевлаштування з Нижньої Сілезії. Крім українців, на підприємстві працювали ще білоруси та грузини. 52 особи не мало жодних дозволів на роботу чи дійсних “освядчень”. В 10 випадках не було підписано з працівниками трудового договору чи “умови злеценя” у відповідній формі. Про працевлаштування 35 осіб не був проінформований ужонд праці.

Власники посередницької агенції, двоє громадян України, також не мали дозволу на проведення такої діяльності. Всі вони мають сплатити штраф, а керівник фірми буде відповідати перед судом. Якими будуть наслідки для працевлаштованих на рибзаводі з порушеннями українців, не повідомляється.