40o95548695685Рідним історикині та науковиці в галузі гендерних студій Оксани Кісь напередодні Міжнародного жіночого дня почали телефонувати невідомі із спробами їх залякати, пише видання Повага.

Кісь розповіла, що її чоловікові на його приватний телефон подзвонив невідомий чоловік, який назвався «Лозинським». Незнайомець почав говорити, що Оксана Кісь ходить на феміністські марші й зазіхає на традиційні цінності, а цього, мовляв, ніяк не можна допускати. Незнайомий чоловік просив вгамувати жінку, яка активно пропагує гендерну рівність.

«Я собі міркую, що за тирса в голові отого «Лозинського» і йому подібних? Вони справді думають, що якийсь незнайомець нині може вимагати від дуже дорослого чоловіка, аби він заборонив своїй дуже дорослій дружині – цілком самодостатній жінці з твердими феміністськими переконаннями – робити те, що вона вважає за правильне й потрібне?! Серйозно?! Люди, агов, ви загубилися в часі!», – каже Оксана Кісь.

За її словами, це дуже показовий кейс: деякі «традиційні цінності» стверджують, що чоловік має контролювати думки і вчинки своєї дружини.

Оксани Кісь підкреслила, що 8 березня – важливий день, коли є нагода з гордістю згадати про здобутки жінок на шляху до рівноправності й також вголос говорити про перешкоди, які все ще є – про несправедливість, дискримінацію, насильство, від яких досі потерпають громадянки України, всупереч закріплених у Конституції законам й правам.

Про подібні дзвінки з номера +38 (066) 660 3443 у коментарях до допису Оксани Кісь повідомили також письменниця, адвокатка та телеведуча Лариса Денисенко та правозахисник Зорян Кісь.

За словами Лариси Денисенко, через погрози після виходу книги “Майя та її мами” вона та її колеги зверталися у правоохоронні органи, проте результатів розслідування немає.

Нагадаємо, у Львові анонсували марш за права жінок, який відбудеться 8 березня.

157434411 10159539415102044 1444968680950289041 o