image 44536574Усі торгові павільйони, розташовані в підземному переході на площі Митній, демонтують. Відповідне рішення ухвалив виконком ЛМР під час засідання 12 березня. Демонтаж добровільно або примусово мають провести упродовж двох місяців.

Про це інформує Zaxid.net.

Підземний перехід на площі Митній з 2011 року орендує ТОВ «Інтерайс Україна», що здає в суборенду торгові павільйони іншим підприємцям – власникам магазинів та кав’ярні. 5 квітня 2019 року виконком ЛМР розірвав цей договір оренди, оскільки орендар не ремонтував та не реконструював перехід, як було передбачено договором. Відтак ТОВ «Інтерайс Україна» оскаржувало це рішення в суді, проте безуспішно – у кінці 2019 року Господарський суд Львівської області підтвердив його.

«Ми сподівалися, що орендар добровільно демонтує павільйони і звільнить перехід, але він цього не зробив. Ми повідомимо про нинішнє рішення виконкому усіх підприємців, які орендують торгові павільйони, і будемо проводити перемовини вже з ними про добровільне виселення. Якщо вони не погодяться, то будемо демонтувати відповідно до рішення виконкому», – розповіла ZAXID.NET директорка департаменту економічного розвитку ЛМР Ірина Кулинич.

Під час засідання виконкому міський голова Львова Андрій Садовий запропонував облаштувати в переході мистецьку галерею для молодих художників і щоб до цього проекту долучилися підрядник ПП «Термобуд-Київ» та проектант компанія «Рутенія», які займаються облаштуванням громадського простору між вулицею Винниченка та оборонним муром.

«Якщо там буде мистецька галерея, то торгівлі там вже не може бути. Але насправді там у першу чергу треба все звільнити і відремонтувати, адже поки що є тільки зроблений частково вхід з самої площі, а от вхід зі сторони вулиці Винниченка є в жахливому стані», – говорить Ірина Кулинич.

Демонтувати торгові павільйони мають упродовж 60 днів. За два тижні їхніх орендарів повинні повідомити про демонтаж та відключити від інженерних мереж. При примусовому демонтажі майно, яке буде в павільйонах, мають описати та зберігати в складах на вулиці Пластовій, як і самі частини павільйонів. Їх повернуть власникам після сплати ними витрат на демонтаж.

Згідно з даними системи аналітичної системи YouControl, з кінця 2019 року одноосібною власницею ТОВ «Інтерайс Україна» є львів’янка Галина Бебченко, яка раніше була адміністраторкою цього підземного переходу.