8888888888 8e8ffНа вулиці Тракт Глинянський, близько 1-ї години ночі, патрульні зупинили автомобіль Toyota Camry за порушення керманичем ПДР. Під час перевірки документів виявилося, що він позбавлений посвідчення водія за керування транспортним засобом в стані сп'яніння.

Про це повідомила патрульна поліція Львівщини.

Поліцейські виявили у 34-річного львів'янина ознаки алкосп'яніння. Він захотів пройти перевірку в медичному закладі. Результат — 0,98 проміле.

Оскільки водій втретє за рік сів нетверезим за кермо, на нього склали протокол за ч. 3 ст. 130 (Керування транспортним засобом в стані сп'яніння втретє за рік) КУпАП.

За рішенням суду, тепер ця стаття передбачає покарання — 51 000 грн з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу або адмінарешт на 15 діб з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу.

Також, порушник отримав постанову за ч. 4 ст. 126 (Керування транспортним засобом будучи позбавленим прав) КУпАП. Штраф — 20 400 грн, а за повторне порушення протягом року — штраф 40 800 грн з позбавленням права керування на строк від 5 до 7 років та можливістю оплатного вилучення транспортного засобу.

Загалом, цієї ночі патрульні склали 5 протоколів на водіїв з ознаками сп'яніння. З них, три протоколи після опівночі, тож ці водії нестимуть відповідальність за новими штрафами.