46143 1 largeСкоєне посадовцем кримінальне правопорушення призвело до розтратибільш як п’ятисот тисяч гривень бюджетних коштів. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області спільно із працівниками Самбірської місцевої прокуратури викрили схему розтрати бюджетних коштів, призначених на закупівлю палива для обігріву приміщень навчального закладу.

Як встановили правоохоронці,  57 - річний освітянин у листопаді -  грудні 2015 року уклав з місцевим підприємцем договір купівлі-продажу, відповідно до якого  підприємець повинен був поставити 326 тон вугілля, брикетів, котунів та інших видів твердого палива.

У подальшому посадовець підписав і завірив печаткою документи про те, щопоставки палива були здійснені у повному обсязі, за що було сплачено 544тисяч гривень. Проте, до навчального закладу паливо так і не надійшло, що призвело до значних збитків.

Районний суд визнав посадовця винним у скоєнні кримінального правопорушення та призначив йому покарання у вигляді  позбавлення волі строком на три роки з позбавленням права обіймати організаційно - розпорядчі та адміністративно - господарські посади, строком на три  роки зі сплатою штрафу в дохід держави в розмірі 5100 грн. Ураховуючи те, що на даний час заборгованість перед ліцеєм повністю погашена та зважаючи на інші пом’якшувальні обставини, суд застосував вимоги  Закону України «Про амністію у 2016 році».