Na Hmelnichchini za finansovi porushennya vidpovidatimut pered zakonom bilshe dvohsot osib 1 2015 06 12 09 55 31Фахівці Західного офісу Держаудитслужби провели ревізію Брюховицького селищного бюджету та фінансово-господарської діяльності Брюховицької селищної ради за період з 01.01.2015 по 31.08.2017. Під час ревізії виявлено фінансові порушення на 482 тис. грн. Про це повідомили в Державній аудиторській службі України.

Через те, що підрядні організації завищили обсяги виконаних будівельних робіт та використаних матеріалів, селищна рада зайво витратила 201,3 тис. грн. Зокрема, під час реконструкції розташованої у смт Брюховичі школи № 41 за виконані ремонтно-будівельні роботи зайво сплачено 56,4 тис. грн.

Також селищний бюджет недоотримав 222,5 тис. грн доходів внаслідок продажу нерухомого майна. Як з’ясували аудитори, фізична особа придбала у селищної ради частину нежитлової будівлі, однак не сплатила у визначений термін коштів до бюджету.

Забудовники, які планували будівництво на території селища, не сплатили до бюджету майже 40 тис. грн пайових внесків, які мали бути використані на розвиток соціальної інфраструктури селища.

Завдяки вжитим під час ревізії заходам забезпечено відшкодування 171,3 тис. грн та надходження до селищного бюджету 222,5 тис. грн.

За допущені порушення голову селищної ради притягнуто до адміністративної відповідальності.

Матеріали ревізії передано до Управління захисту економіки у Львівській області Департаменту захисту економіки Національної поліції.