1466456934 big 1024x612Депутат ЛМР, голова депутатської комісії молодіжної політики, культури та спорту Віталій Свіщов звернувся до міського голови Львова  Андрія Садового з ініціативою збільшення кількості програм надання фінансової підтримки громадським організаціям.

«У м. Львові функціонують багато громадських організацій: освітні, спортивні, наукові, технічні, культурно-просвітницькі,  молодіжні тощо. Усі вони сприяють поширенню неформальної освіти серед населення та його участі в громадському житті міста. Ці організації функціонують на громадських засадах, однак беруть активну участь  у  політичному та культурному житті міста, - зазначив депутат. - Громадські організації в процесі здійснення своєї діяльності, організації різноманітних тренінгів, зібрань, спільних форумів, семінарів, конференцій, різноманітних заходів часто стикаються з фінансовими труднощами, оскільки функціонують як неприбуткові організації. Зазвичай, такі заходи проходять на високому рівні, однак наявність додаткового фінансування полегшила б їхню організацію і забезпечила нові можливості для учасників, оскільки багато ініціатив так і залишаються нереалізованими через брак коштів».

Віталій Свіщов підкреслив, що за підтримки Львівської міської ради діють програми надання фінансування для розвитку та діяльності, передбачені Комплексною програмою підтримки, затвердженою ухвалою Львівської міської ради № 2334 від 16.02.2009 року, зокрема, такі як: Програма надання фінансової підтримки громадським організаціям для покриття видатків на оренду приміщень, Програма надання фінансової підтримки громадським організаціям на реалізацію соціально-культурних проектів «Зробимо Львів кращим», Програма надання фінансової підтримки громадським організаціям шляхом залучення їх до проведення щорічних заходів.       

Також для громадських організацій фізкультурно-спортивної спрямованості передбачено досить багато програм фінансової підтримки. До прикладу, одною з них є «Відкриті кубки Львова», затверджена ухвалою Львівської міської ради № 1721 від 23.03.2017 року, яка дозволяє популяризувати різні види спорту, організовувати яскраві та знакові спортивні події, в тому числі всеукраїнські та міжнародні. Завдяки цій програмі, спортивні події на 70% фінансуються з міського бюджету.                                           

«Доцільним було б збільшити кількість програм фінансування не тільки для організацій фізкультурно-спортивної спрямованості, але й для громадських організацій з іншою суспільно-корисною метою діяльності. Це дасть змогу громадськості брати активнішу участь у громадському житті міста, втілити в життя більше цікавих ідей та проектів. Беручи до уваги вищенаведене, велику кількість громадських організацій та ефективну їх діяльність, логічним висновком було б збільшення кількості програм надання фінансової підтримки громадським організаціям не тільки фізкультурно-спортивної спрямованості, але й з іншою метою діяльності», - додав Віталій Свіщов.

Відтак, депутат просить розглянути питання про збільшення кількості програм надання фінансової підтримки громадським організаціям не тільки фізкультурно-спортивної спрямованості, але й з іншою метою діяльності.