img 6996Працівники Львівського музею історії релігії, що на вул. Музейній,1, звернулися до міського голови з проханням вирішити проблему із великою рекламною конструкцією, що закриває огляд пам’ятки. Зараз активісти чекають реакції влади. Про це пише «Львівська газета».

«Ми всі розуміємо, що знаходимося в центральній частині міста. Інтерес до центру підвищений – це основна візитна картка Львова, від цього відмахнутися неможливо. Але якщо заходи та реклама уже починають перешкоджати нормальному сприйняттю Львова, коли на перше місце висуваються не історичні пам’ятки як такі, які приваблюють туристів, а в першу чергу реклама, тоді зрозуміло, що ці речі викликають несприйняття і бажання їх усунути з площі, та в подальшому такі речі варто узгоджувати з головним художником Львова, фахівцями», – сказав директор Львівського музею історії релігії Орест Малиць.

Він наголосив, що досі йому не показали жодних дозволів на встановлення цього рекламного майданчика.

Музейники кажуть, що в разі відсутності реакції міської влади, будуть звертатися до депутатського корпусу, писати звернення до різних фракцій та збирати небайдужих людей.

«На площі можна проводити масові заходи, але такі, які не будуть перешкоджати сприйняттю ансамблю Домініканського монастиря та собору, адже це пам’ятка архітектури національного значення, центральна частина Львова включена до списку ЮНЕСКО і зрозуміло, що жодна реклама тут не повинна бути», – сказав директор музею.

Тим часом голова ради Львівської обласної організації Українського товариства охорони пам’яток історії та культури Андрій Салюк сказав, що оскільки площа має назву Музейна, то саме за такою логікою мають формуватися події на ній. Натомість ця реклама жодним чином не пов’язана ані з Різдвяними подіями, ані з об’єктами, які тут розміщені.

За інформацією музейчиків, рекламний павільйон має функціонувати на площі до середини січня. Реклама розрахована на дітей із батьками.