51 24486544Управління освіти ЛМР провело тендерну закупівлю іграшок для дитячих садків у Львові із порушеннями, відхиливши дешевші пропозиції. Про це повідомила Ірина Шемечко у спільноті "Батьківська рада Львівщини" у Фейсбук.

"Управління освіти ЛМР вирішило закупити на 3 млн грн іграшок для ДНЗ. Для Залізничного і Шевченківського районів було передбачено - 1 млн 300 000, для Галицького і Франківського районів - 893 тис., Сихівського і Личаківського районів - 900 тис. Отож, я передивилась тендера на "Prozorro".

Залізничний і Шевченківський районний відділ освіти оголошує тендер на іграшки 1 млн 300 тис (на 11 позицій). І тут ключове запитання ЯК і ПО ЯКИХ ЦІНАХ закладалась очікувана вартість (1млн 300тис грн) на іграшки? Бо від цього і залежить як пройде тендер і на скільки дорого будуть закуплені іграшки....В цьому тендері беруть участь 4 учасника(ТзОВ Марсо, Вема Кідс,ФОП Курилишин і ФОП Фатєєва) і виграє найдорожча пропозиція ТзОВ «Марсо» за 1 млн 297 850грн, купуючи бізіборди за 1 шт - 2 800,(на ринку середня вартість від 800- 1600гр), кухня дитяча закупили за 1шт - 1000 (сер.ціна 450), набір перукарні за 1 шт 1450 грн (сер.ціна 500 грн).

Не обійшлось без скарг в Антимонопольний комітет. ТОВ Вема Кідс подає скаргу на відділ освіти Залізничного і Шевченківського районів (замовника) через порушення Замовником порядку проведення процедури закупівлі (оскільки переможець ТОВ Марсо не дав достатньо документів). Але настало ДИВО, скаржник ТзОВ Вема Кідс відкликає свою скаргу і відділ освіти Залізничного і Шевченківського району закупляє з порушенням (без сертифікатів, без специфікації)тендеру іграшки по найдорожчих цінах.

Щодо Галицького і Франківського районів, виграє ТзОВ Вема Кідс тендер на 888 тис грн. Де за купляють бізіборд за 1шт - 4 800 грн, а ляльковий театр за 1 наб.- 7 500 (сер.ціна 5 500)

І найсумніший тендер на іграшки для Сихівського і Личаківського районів (у торгах 4 учасника) і знов виграє ТзОВ Вема Кідс. І тут скарга в Антимонопольний комітет від учасника торгів щодо неправомірного визнання переможцем ТОВ Вема Кідс, звинувачуючи ТОВ Вема Кідс у змові з ще одним учасником торгів ФОП Фатєєва М.Ю. Отож, тендер не відбувся, бо замовник (Сихівський і Личаківський відділ освіти) відмінив процедуру закупівлі.

І відділ освіти Сихівського і Личаківського району закуповує кількома накладними в ТОВ «Епіцентр» на суму 300 000 грн.

Я дуже радію,що пан мер Садовий, керівник Управління освіти Львова пані Зоряна Довганик дбає про розвиток наших дітей у садочках, але в мене є ВЕЛИКЕ ПРОХАННЯ до Андрія Садового, Управління освіти ДГП ЛМР, керівників районних відділів освіти ЛМР  - витрачайте гроші громади м.Львова ЕФЕКТИВНО!!! Бо судячи з коментарів батькам не байдуже по яких цінах здійснюються закупки товарів ЛМР!" - йдеться у повідомленні.