1684321Шевченківський районний суд Львова закрив кримінальне провадження про обвинувачення директора ПП «Дорожні технології» КС та провідного інженера з технагляду ЛКП «Львівавтодор», яких обвинувачували в самоправстві (ст. 356 ККУ). Про це стало відомо з ухвали суду від 22 грудня 2017 року. Про це повідомили "Наші гроші. Львів"

У квітні 2013 року «Львівавтодор» замовив ПП «Дорожні технології» КС роботи з влаштування велосипедних доріжок на вул. В.Липинського (від просп. В.Чорновола до вул. Б.Хмельницького). Загальна вартість договору становила 2,65 млн грн.

Згідно з судової ухвалою, було завищено вартість використаних будівельних матеріалів, а саме бетонної суміші при будівництві велодоріжки на суму майже 22,9 тис. грн. Це підтверджується висновком судової інженерно-технічної експертизи.

Однак від потерпілої сторони ЛКП «Львівавтодор» надійшло клопотання, в якому підприємство попросило суд закрити кримінальне провадження у зв’язку з відмовою від обвинувачення у кримінальному провадженні у формі приватного обвинувачення. В ухвалі також зазначено, що жодних претензій в ЛКП не має.

У відповіді на запит «НГ. Львів» в.о. директора «Львівавтодора» Роман Познанський пояснив, що від обвинувачення підприємство відмовилось у зв’язку з його безпідставністю. «Кошти, отримані для будівництва велодоріжки, є міжнародною технічною допомогою та не вважаються бюджетними. Використання цих коштів та реалізація проекту контролювалися донором (Німецьким товариством з міжнародної співпраці (GIZ)). Жодних претензій щодо використання коштів, в тому числі щодо завищення вартості послуг, робіт, товарів, а також щодо нецільового використання коштів, від донора не надходило», – повідомив у листі Роман Познанський.

З відповіді також слідує, що «Львівавтодор» не звертався із заявою до правоохоронних органів. А кримінальним провадженням у формі приватного обвинувачення є провадження, яке може бути розпочате слідчим, прокурором лише на підставі заяви потерпілого щодо кримінальних правопорушень.

На момент підписання договору з «Львівавтодором» директором ПП «Дорожні технології» КС був Олександр Гаман, а власником – Петро Соболь,  депутат Львівської міської ради від ГП «Пора» у 2006-2010 роках. Потім компанія змінила місце реєстрації зі Львова на Київ, власником стало ТОВ «Міжнародна юридична компанія «Моніторинг Інвест Дівелопмент», яке контролюється Сергієм Кудрієм з міста Ватутіне Черкаської області (90%). Ще 10% належить Олександру Наумовському з Дніпропетровщини.

Як стало відомо, «Міжнародна юридична компанія «Моніторинг Інвест Дівелопмент» стало засновником низки юридичних осіб, яких АМКУ оштрафувало та визнало винним у змові на торгах. Наприклад, «Львівтехнопостачу» і «Мобільного терміналу».

Згідно з YouControl, ПП «Дорожні технології» КС має 195 тис. грн податкового боргу станом на 1 грудня 2017 року. Також фірма перебуває на обліку в контролюючому органі як така, щодо якої до ЄДР внесено запис про відсутність юридичної особи за зареєстрованим місцезнаходженням.