52553252324 січня 2018 року у приміщенні великої сесійної зали ЛМР, що на, п..Ринок,1, о 13.00 годині прес-конференція на тему «Чи є майбутнє у Львівського геріатричного пансіонату?». 

"Функціонування Львівського геріатричного пансіонату під загрозою. Сотні його мешканців можуть опинитися на вулиці.

З 2010 року не припиняються посягання на землі пансіонату, зокрема нікому невідомій Громадській організації інвалідів "Центрреабілітаційних ініціатив"Діяльне милосердя" рішенням Львівської ОДА передано в постійне користування 2,4 га земель пансіонату. Земельна ділянка Геріатричного пансіонату, яку обрізають під комерційні цілі, безупинно зменшується, а умови проживання мешканців від цього не покращуються. Хто відповідальний за розкрадання і аферу навколо земельної ділянки пансіонату?

Незважаючи на те, що Вищі суди встановили, що ЛОДА не мала права передавати цих земель – досі землі не повернуто пансіонату. А прокуратура в інтересах ЛМР програє  позови за цю землю. Мало того, право користування землею самим Львівським геріатричним пансіонатом досі належно не оформлене.

Технічний стан Львівського геріатричного пансіонату вкрай незадовільний. Громадськості стало відомо, що  на підставі ухвали Львівського окружного адміністративного суду від 08.11.2017 р. відкрито скорочене провадження по справі №  813/3804/17  за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області до КЗ Львівської обласної ради  «Львівський геріатричний пансіонат» про зупинення роботи будівлі. Цей пансіонат єдиний, який впродовж півроку не виконав припис ДСНС,і єдиний з області, який має підстави до закриття.

Чи матимуть спокійну і належну старість мешканці Львівського геріатричного пансіонату?", - кажуть організатори прес-конференції.

Учасники:

Синютка О.М. – голова Львівської державної адміністрації

Ганущин О.О. – голова Львівської обласної ради

Садовий А.І. – голова Львівської міської ради

Дмитрівський С.Ю. – начальник Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Львівській області

Квятківській Юрій Вікторович – прокурор Львівської області

Модь М.І. – директор КП «Львівський геріатричний пансіонат»

Швайка Андрій – заступник голови Громадської ради при Львівській державній адміністрації

Рибак Анастасія – голова комісії з питань соціального захисту населення ГР при ЛОДА, громадська активістка, волонтер Львівського геріатричного пансіонату