27336576 1659716827428255 3120368500232174984 nБоєць Сергій Новік зараз проходить лікування у відділенні гнійної хірургії Львівського військового госпіталю. Для того щоб зберегти життя Сергію, були прикладені неймовірні зусилля лікарів. Але важка боротьба з пролежнями, якими вкрито тіло бійця триває досі. Травма ця є однією з найважчих і стан Сергія потребує ще довгого вартісного лікування. Про це повідомляє волонтерка Ганна Шевченко у Фейсбук.

"Сергій народився у 1984 році в Харківській області, а мешкає з родиною в Луганській області, від першого шлюбу у нього є двійко донечок. Працював на пекарні, сторожував, працював на сезонних роботах. У 2014 році йому прийшла повістка. «Повістка прийшла не мені одному, а й багатьом моїм знайомим. Але один втік, інший сховався. А я став збиратися на війну, - розповідає Сергій. Дізнавшись про це, вони обидва приїхали до мене і стали відмовляти: «Куди ти ідеш, та навіщо це тобі потрібно??!» А я їм кажу: «От ти не пішов, і ти відкосив, третій втікне, ніхто не піде і що буде?».

Потрапив в 92-гу Чугуївську бригаду (Харківська). Проходив бойову службу в Луганській області: Станиця Луганська, Щастя, Айдар, Трьохізбенка. Після ротації підписав контракт і знову повернувся на фронт в ту ж бригаду і те саме місце водієм «Урала». Далі воювали під Мар’їнкою. 6 серпня 2017 року ми цілий день ремонтували машину, були всі вимазані в мазуті. Я просто хотів помитися і пірнув в озерце… Пацани мене витягли…»

Сергія доставили в госпіталь в Покровському, звідти в Дніпро, Одесу і нарешті привезли у Львівський військовий госпіталь. У Сергія перелом шийного відділу хребта, він повністю нерухомий. Біля нього порається дружина Наталія. 

Для того щоб зберегти життя Сергію, були прикладені неймовірні зусилля лікарів. Але важка боротьба з пролежнями, якими вкрито тіло бійця триває досі. Травма ця є однією з найважчих і стан Сергія потребує ще довгого вартісного лікування. Просимо для нього допомоги всіх небайдужих. Сергій не сховався, пішов боронити нашу Україну в найтяжчий для неї час, не сховаймо і ми своїх очей від його біди. Він допоміг країні вистояти проти нападника – 4 роки на війні, то ж давайте і ми допоможемо йому вистояти у боротьбі за життя", - сказано у повідомленні.

ПБ: 51 68 75 55 31 87 95 06 на ім’я дружини Новік Наталії Михайлівни 

Credit Card him wife Novik Nataliya-"Privatbank" . 51 68 75 55 31 87 95.