200918ДП «Львівський державний завод «Лорта» незабаром поверне до Держбюджету 10,2 млн. грн. Усе – через несвоєчасне виготовлення та поставку комплексу «Положення – 2», яке є вкрай необхідне для потреб Армії під час активної фази АТО на Сході країни. Про це повідомив Олег Сенюк, військовий прокурор Західного регіону України.

Зазначу, що в серпні 2016 року між МО України і цим заводом укладено договір щодо виготовлення і поставки оборонному відомству комплексу «Положення-2», який призначався для використання у зоні проведення АТО.

У зв’язку з порушенням термінів виготовлення продукції виконавець повинен був повернути замовнику кошти, отримані раніше як попередню оплату за контрактом, а також сплатити штрафні санкції. Однак, зазначені зобов’язання завод у добровільному порядку не виконав.

Реагуючи на виявлені порушення та діючи в інтересах Міноборони, військова прокуратура Західного регіону України заявила позов про стягнення зазначених коштів за прострочення виготовлення та поставки військової техніки.

І на початку березня Господарський суд м. Києва частково задовольнив позов військової прокуратури регіону та прийняв рішення про стягнення з ДП «Львівський державний завод «Лорта» до Державного бюджету України 10,2 млн. грн. Суд погодився з нашими доводами і зобов’язав підприємство повернути вказані кошти.

Також читайте "Затримано директора ЛОРТА. За підозрою у сутенерстві".