Lviv habar zam.mera 1 1Вчора, 2 жовтня, відбулася позачергова сесія Пустомитівської міської ради на якій троє депутатів закликали до зняття з посади заступника міського голови Володимира Кардаша, якого нещодавно правоохоронці затримали на хабарі. Про це заявив один із депутатів Пустомитівської міськради Андрій Борис.

Також, депутати ініціювали питання щодо висловлення недовіри міському голові Олегу Серняку, але через недостатню кількість голосів не вдалося цього зробити, каже депутат.

На сайті Пустомитівської міськради повідомили: "Деякі депутати хотіли додати свої питання. Це були депутат Саврук з питаннями щодо звільнення заступника міського голови та щодо висловлення недовіри міському голові, та депутат Андрій Борис, який хотів додати питання "Звернення мешканців кварталу "Юність".

За основу (зачитаний проект рішення), проголосувала більшість і рішення було прийняте. Далі, на голосування ставилось перше питання від депутата Саврука – більшість проголосувала "за" і рішення теж було прийняте; щодо другого питання цього депутата, то більшість проголосувала "проти" і рішення не було прийняте. Щодо питання від депутата Бориса, то більшість проголосувала "за" і воно було включене до порядку денного", - сказано на сайті.

445654567888888890987677
Володимир Кардаш - крайній праворуч
18620179 1400395266691308 4149483775663945314 n
Міський голова Пустомит Олег Серняк
"Щодо висловлення недовіри меру Олегу Серняку: на першій сесії у 2015 р. коли виникло питання кого призначити заступником мера Пустомит, міський голова Серняк перший встав і завзято пропонував на посаду заступника Володимира Кардаша, аргументуючи це тим, що він є чений професіонал своєї справи. Також міський голова наголосив, що він мав можливість працювати з Кардашем остатнні 10 років і що він ручається, що ця людина ніколи не підведе наше місто! Отже, міський голова Олег Серняк прекрасно знав і знає, чим займався його заступник Володимир Кардаш", - сказано у дописі Андрія Бориса.

Нагадаємо, Міський голова Пустомит Олег Серняк назвав "підставою" затримання свого заступника Володимира Кардаша на хабарі. 

Після затримання правоохоронцями хабарника "на гарячому" суд відправив його у СІЗО на час розгляду справи.

Правоохоронці встановили, що Володимир Кардаш, який також був у минулому міським головою, перебуваючи на посаді заступника міського голови, налагодив схему розкрадання бюджетних коштів. Посадовець організував злочинну схему вимагання неправомірної вигоди від суб’єктів господарювання за підписання актів виконаних робіт та перерахування коштів за їх виконання. Розміри «відкатів» доходили до 20 відсотків від суми договорів.

Раніше, мера Пустомит Олега Серняка оштрафували на 1 700 гривень через підозру у корупції.