159318444 1609381055929736 4093140545355305610 oМіст через Дністер між селами Поляна і Монастирець Комарнівської громади буде збудований. Про це повідомив Юрій Холод, заступник голови Львівської обласної ради.

"У відповідь на моє звернення від грудня 2020 року, вдалося зібрати спільну нараду з представниками громади та департаменту дорожнього господарства Львівської ОДА. Вирішено: закрити борги у розмірі 2 млн перед попереднім підрядником, який провів аварійно-відновлювальні роботи. Ця справа дійшла до суду і вирішення проблеми з боргами дає змогу розблокувати всі подальші роботи.", - йдеться у повідомленні.

Кошти на погашення боргу залучили з бюджетних грошей Комарнівської громади та обласного бюджету - в межах Програми розвитку мережі й утримання автомобільних доріг, організації та безпеки дорожнього руху.

Днями фінансування з обласного бюджету остаточно погодила інженерна комісія обласної ради.

У департаменті дорожнього господарства кажуть, що будівництво моста, який перебуває на балансі місцевої громади, точно знайдуть спосіб дофінансувати. Проте, аби реально продовжити роботи, потрібно закрити заборгованість, а з нею - і судову справу, скоригувати ПКД, провести нову процедуру закупівлі послуг виконавця через Prozorro.

Нагадаємо, міст між селами Монастирець та Поляна в аварійному стані майже 12 років. Люди змушені користуватись аварійним дерев’яним мостом, який 2008 року теж частково зруйнований під час повені.