000026 768021 big74 людини у Львові захворіли на кір, з них 49 - діти. "Перевищений бар'єр у школі на Сихові, де 9 дітей хворі, там карантин", - про це на брифінгу сказав мер Львова Андрій Садовий, інформує керівниця прес-служби ЛМР Христина Процак. Водночас, як зазначає "Львівська газета", йдеться про школу «Первоцвіт», учні якої зараз ще на канікулах. Питання щодо закриття її на карантин вирішуватимуть наступного тижня.

Водночас, керівниця обласного департаменту охорони здоров’я Ірина Микитчак розповіла, що повинна зібратися обласна комісія з надзвичайних ситуацій, аби вирішити чи забороняти дітям без щеплення відвідувати навчальні заклади. Про це пише Дивись.info.

«Планується проведення засідання по епідситуації, де буде прийнято рішення, чи Львівська область приймає рішення про заборону відвідувати школи без довідки про щеплення, – повідомила Ірина Микичак. – Сьогодні про це говорилося зранку на апаратній нараді у керівника Львівської ОДА, був заступник керівника обласного лабораторного центру, адже вони моніторять ситуацію. Ми це питання обговорювали і буде у найближчий час засідання, бо це ургентна ситуація. Ми підтримуємо таку позицію, щоб запровадити, так як у Києві та Одеській області, недопуск до занять без щеплення. Щеплення, вакцини у поліклініках є і всі можливості вакцинувати дітей є».

Пані Микичак додала, що при цьому, перевірити, чи довідка про щеплення, є справжньою, а не «придбаною» – неможливо.

Вона зауважила, що наразі саме щеплення є визнаним дієвим способом запобігання захворюванню на кір. Як повідомили у прес-службі ЛОДА, на сьогодні, 15 січня, у Львівській області зареєстрований спалах кору.

Як ми писали раніше, впродовж 2017 року діагностовано 114 випадків, з них 50 – в грудні минулого року. За два тижні 2018 року вже фіксується 75 звернень з клінічними ознаками кору. Детальніше про динаміку захворюваності а також поради інфекціоністів, читайте тут.

«Вакцинація проти кору у 2017 році склала у Львівській області 75%. На даний момент проводиться вакцинація дітей віком 1 рік і 6 років, а також дітей, які з певних причин не були щеплені своєчасно», – зазначила директор департаменту охорони здоров’я Ірина Микичак.

Раніше Форпост писав, що у Львові дітям, які не мають щеплень від кору, можуть заборонити відвідувати садки та школи