490454А це тому, що 6 жовтня Зеонбуд вимкнув у 8 областях України телеканали з цифрового мовлення. Серед них і ТРК ПЕРШИЙ ЗАХІДНИЙ. Підстава - закінчення терміну дії тимчасової ліцензії, яку видала нам Нацрада у перший місяць повномастабного вторгнення.

Зараз головний регулятор - Національна рада з питань радіо і телебачення оголосила новий конкурс на ці ліцензії. Відтак немає законодавчого врегулювання мовлення у цей період (між закінченням тимчасового дозволу і результатами конкурсу). Ця несподіванка приголомшила і нас, і наших глядачів. Ми щоденно отримуємо на гарячу лінію телеканалу безліч дзвінків із обуренням. І підтримкою. І проханням повернутися. Дякуємо і цінуємо кожного з вас, дорогі наші глядачі.  
Запевняємо, ми завчасно скерували усі необхідні листи щодо недопущення відімкнення телеканалу, адже розуміємо свою відповідальність і важливість насамперед як джерела сповіщення про повітряні тривоги. Ми щиро сподіваємося, що головний регулятор - Нацрада,- знайде правильне і відповідальне рішення, і не допустить припинення мовлення «Першого Західного» на такий невизначений термін. Треба знайти перехідне рішення щодо мовлення телеканалів. Сподіваємося на краще і продовжуємо працювати для вас! Дивіться нас у супутникових, кабельних, соціальних мережах, а також на нашому сайті. Перший Західний - твоя інформаційна оборона!
 
Ольга Цап