407271 112922645502145 1424915824 nЦькування та вигнання з роботи історика Мар’яни Батюк лише за наведені у ФБ цитати Гітлера – це скінчене дно...Вона як історик, має повне право а також обов’язок дати свою оцінку історичним постатям, незалежно від того подобається це міським чиновникам, чи ні. Натомість, у нас в суспільстві досі панує примітивна міщанська громадська думка, що про нацизм треба говорити тільки погане, або не говорити взагалі.

Нацизм та Гітлер - це частина людської історії й досвіду, і була вона не лише руйнівною. Соціально-економічна криза, корупція, вакуум влади, засилля більшовизму - ось з чим зіткнулася Веймарська Німеччина після І Світової. Гітлер як ідеолог та політичний діяч, в 20-30-х рр. знайшов шлях до згуртування німецької нації, поставивши ідею національної згуртованості вище ідеї класового розмежування та антагонізму, розглядаючи Націю, як цілісний, єдиний історичний, расовий і культурний організм. Проголошуючи доктрину Нації і Вітчизни, яку цитувала Мар’яна, Гітлер бачив своє завдання в тому, щоб перешкодити поширенню марксизму і більшовизму в Німеччині. І його ідеї, які сприйняло німецьке суспільство у цьому конкретному історичному періоді, фактично запобігло кровопролитній громадянській війні, як наприклад у Росії, де переміг більшовизм.

Р.S До речі, Мюнхенський інститут новітньої історії готує нині серйозне видання праці А.Гітлера з фаховими коментарями істориків.

Раніше Форпост писав "Вчительку, яка вітала Гітлера, звільнили з роботи"