1 1391862 554190907988084 1327588654 nАваков не звичайний міністр, як наприклад Гриневич або Омельян. Аваков одноосібний хазяїн збройного кримінального угруповання, яке за чисельністю перевищує Збройні Сили.

Його підручні пов'язані кров'ю і тяжкими злочинами. Його сили мають на озброєнні всі засоби ураження, спроможні самостійно здійснювати загальновійськові операції. Його структури територіально присутні всюди, контролюють всі значущі сфери життя в Україні. Він контролює весь кримінальний світ в України, зокрема наркоторгівлю і наркотрафік, торгівлю зброєю, торгівлю людьми, контрабанду. Він очолює структуру збирання данини зі всієї країни. Він фактично не залежить і не підпорядковується (повторюю, фактично, а не як на паркані написано) ні Порошенкові, ні Гройсману.

Крім МВС, він контролює "громадські формування з охорони громадського порядку і державного кордону", частина з яких є кримінальними збройними формуваннями ("йовбаки"), чисельні "патріотичні", "ветеранські" и "націоналістичні" угруповання від націонал-соціалістичних до псевдолівацьких.
Аваков не менше, а можливо і більш небезпечний ворог свободи, прав людей і правопорядку в Україні, ніж Порошенко. Можливо навіть, що більш небезпечний за Ахмєтова.
Він легко показово посилає подалі і президента, і прокурора, і будь-кого іншого.
Він вбивав, вбиває руками своїх підручних і готовий вбивати далі, його не зупинить ніяка кров.
Він наріжний камінь, він сьогоднішній власник кривавого монстра, на якому тримаються вся нинішня людожерська конструкція державної влади в Україні.