1 8686een000 664shot 1Отже, ще одна страшна таємниця - в даний момент кожен бажаючий (навіть ви) можете придбати собі гвинтівку. Для цього лише треба кошти, довідка від лікаря, сейф для зберігання і не судимість.

В більшості в законах про зброю, які активно обговорюються не йде мова про "вільне володіння" зброєю, коли її, мовляв, роздають наліво й направо - а про врегульоване законом право на самозахист. В даний момент навіть якщо у вас вдома буде гвинтівка і ви використаєте її з ціллю самозахисту проти зловмисника -  вас з ймовірністю 99% посадять (немає чіткості прописаного в законодавстві - про відповідальності у використанні зброї). Зброї в Україні вже більше, ніж ви можете уявити (за оцінками спеціалістів, на руках в населення зараз близько п’яти мільйонів одиниць нелегальної зброї, і то мені здається не є правдою). На жаль, вона не в порядних людей. Також окреме питання - це дозвіл на короткоствольну зброю (не має покарання за липові довідки, вже не говорячи про відповідальність моральну тих хто їх видає). Не змішуйте питання про самозахист і «короткоствол», бо буде каша.
У нас уже є вільне володіння зброєю (крім «короткостволу»)
У нас нема права на використання зброї з ціллю самозахисту - це абсурд!!!

Один із головних аргументів проти легалізації – підвищення рівня злочинності та вбивств.

Моя позиція - закон про самозахист потрібен!

І останнє. У нас війна з Росією і нелегальна зброя лише появлятиметься все більше, це не популярне і ті хто планує стати політиком, бояться піднімати це питаня, бо багато людей не проголосує за нього, але треба розуміти, що є межа і ми її перейшли. 
На жаль, я коли патрулюю у Львові, то бачу яка ситуація і хто наразі зброю носить, але люди воліють закрити очі і не бачити це, а говорити про це якраз треба!