a1
фото з Інтернету
Щось у мене відчуття, що час мінятись. Або самому дивитись на це крізь пальці, або таки припиняти діяльність таких волонтерів.

Просто зараз попався на очі пост. Не львівський, щоправда. Але і у нас таких постів повно. Чудові фото, чудова собака. Рятують, возять по клініках і... перше речення посту: "... доведеться назад на вулицю...".

Скажу з досвіду, як волонтер. Собак ми беремо в крайньому, невідкладному випадку. Причому, не тих, що ходять собі містами чи селами. І навіть не тих, про яких нам пишуть у меседжери, вайбери, ватсапи і всюди куди можуть: "Я тут побачив / побачила! Приїдьте, заберіть бо вмре". Давно змушені відмовляти всім. Але ніколи не проходимо повз, якщо Бог / випадок / доля нас привели до цієї собаки. Значить це нам!

Так от, витягши собаку десь вже з того світу, показавши їй, що таке справжня людська увага та любов... ви знаєте, мені б пальці мабуть відсохли писати ото "Візьміть хтось, бо викину на вулицю". Вся справа в тому, що рано чи пізно, за день чи за пів року - ця собака загине на вулиці. Їх вік - короткий там! Тут ні морально, не можна дати собаці шанс на життя, а потім власноруч позбавити її цього шансу, приректи на смерть. Ні з матеріальної, фінансової сторони. Навіщо було вкладати в собаку тисячу чи кілька тисяч гривень, щоб потім просто викинути її?

Може це я щось не так думаю і сприймаю? Тому, хотів би почути ваші думки.

Тільки не пишіть, що нема чим платити за корм, вакцини, перетримки. Повірте, у нас теж нема! І з боргів ми не вилазимо роками. Кредити - всюди. Але і на шиї у нас понад 100 собак. Більша частина з яких по платних перетримках. Ну але чесно, прибив би того, хто б порадив мені просто відмовитись від цих собак. Викинути їх.

Одним словом, хто що думає про оці пости "якщо не заберете / скинете грошей тощо - викину". Тобто пишуть делікатніше - випущу.