tuziak1Шквал емоцій викликало наше офіційне звернення від ГО ЗАВТРА до прикордоної і митної служби Польщі з проханням дозволити бодай в якості експерименту розворот на польський стороні, для того, щоб транзитні авто могли повернутись без фактичного заїзду на територію республіки Польща.

Офіційна позиція польських функціонерів прогнозована і зрозуміла, - поза «страуса головою у пісок». Ваші проблеми, ви їх собі і створили, ви їх і вирішуйте. Натомість, прикордонна служба пише, як файно вони стараються забезпечити всім громадянам швидкий і комфортний перетин кордону, що на практиці, так не є.

Загалом, така позиція польській владі дуже вигідна, - це ж як пощастило мати такого дурнуватого сусіда як Україна, яка змушує своїх громадян постійно їздити до них в гості, купувати там автомобілі, страхування, та навіть робити покупки в магазинах і гуртовнях (де часто товар якісніший і дешевший ніж в Україні).

Зі всього сказаного напрошується висновок: якщо б польська влада захотіла заборонити використання українцями авто на польській реєстрації, вони б давно б це зробили, принаймі могли б заборонити вписувати українця як співвласника. Але, навпаки, поліція офіційно коментує, що такі речі законодавством Польщі дозволені офіційно. Та хто буде працювати собі на шкоду, коли до казни держави кожного року поступають мільйони?

А наші депутати замість того, щоб це питання раз і назавжди вирішити, будуть і надалі відправляти громадян у примусову еміграцію, накопичуючи черги в пунктах пропуску.