834899349Зараз брати Марченко намагаються показати, що вони зайнялися легальним будівельним бізнесом. Зокрема Марк Марченко провів вже кілька публічних заходів називаючи себе генеральним директором фірми-забудовника Sensar Group (ТОВ «СЕНСАР ГРУПП»). Якраз тої до якої і входить ТОВ «Буд-технолоджі».

Цікаво те, Марченко-молодший являється гендиректором забудовника тільки в ЗМІ. Юридично він не має до фірми ніякого відношення. Засновником ТОВ" Сенсар груп " значиться така-собі Світлана Васильєва, а директором – Олена Бартуль, яка пройшла дивний шлях від менеджера з продажу до директора, а потім – начальника відділу продажів (хоча формально залишається директором). Це може означати тільки одне: небажання Марченко нести юридичну відповідальність, якщо з будівництвами Sensar щось піде не так. Аналогічна ситуація з ТОВ «Буд-технолоджі», де Марченко – юридично ніхто.

Тим, хто може зацікавитися проектами Марченко, варто знати, що будівельний бізнес кримінальних братів має всі ознаки житлової "піраміди". Охочим традиційно пропонують купувати квартири ще до здачі будинку, нібито фінансуючи початок будівництва нових об'єктів. Щоб зрозуміти рівень шахрайства, достатньо приміром дізнатися, що статутний капітал компанії "Sensar" становить всього 10 000 гривень, а ТОВ «Буд-технолоджі» ще менше – всього 5000 грн.

Для повноти картини слід додати, що бізнеси братів Марченко, а це компанії Infotek, Inteza, Labsun, Bineks, Inteza, In-Soulutions, IT Technologies – ніколи не генерували солідного прибутку, що дозволив би розпочати та проводити будівництво на кшталт «Охмадиту»; тобто – Марченкам практично немає чим гарантувати ризики, якщо з будівництвом щось піде не так. В загальному, вище перелічені підприємства – це всього лиш майданчики для ухиляння від сплати податків та освоєння вкрадених грошей.

Ну а тепер до найцікавішого! Брати Марк та Владислав Марченко абсолютно не самостійні постаті як в будівельному бізнесі, так і в політиці. За ними таки є високопоставлені київські покровителі, що відмазали їх від кримінальних справ та допомагають отримувати ласі «пироги», одним з яких і є відбудова «Охматдиту».

В далекому 2015-му губернатором Запорізької області був Григорій Самардак, який познайомив братів Марченко з бізнесменом Веміром Давітяном. Відтоді їхня дружба закріплена й спільними бізнесовими проектами. А з приходом до влади «слуг народу» Марченки практично повністю прогнулись під бізнесмена. І дивного в цьому немає нічого, адже сам Вемір Давітян називає себе другом Давида Арахамії та Кирила Тимошенко до якого неодноразово навідувався в Офіс президента. Хоча при цьому заперечував, що курує якісь питання від ОП в Запорізькій області.

До речі, саме посилаючись на Веміра Давітяна, Кирила Тимошенко та Давида Арахамію - брати Марченко ведуть свої справи. Зокрема, по Запоріжжю займались збором данини з підрядників в освіті та медицині, вказуючи нібито ці гроші повинні частково піти "київській криші", а частково – на фінансування" Слуги народу " в Запоріжжі. (...Зауважимо, на останніх місцевих виборах перед вторгненням друг, менеджер Марченка – Євген Шалений разом з директоркою Sensar Development Оленою Бартуль йшли в політику саме від партії «Слуга народу»).

Напрошуються логічні питання:

А чи не допомогли ці високопоставлені київські покровителі отримати братам Марченко підряд на відбудову «Охматдиту»?.. Чи хтось наївно думає, що понад 300 млн грн з легкістю могли віддати фірмі без потрібного досвіду?..

Хоча, якщо за Марченками стоїть такий солідний компаньйон як Вемір Давітян, в якого впливові друзі – то все цілком можливо...

Ігор Мосійчук

Джерело